Томислав Дончев: Имаме договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

Искам да представим един междинен, но не окончателен успех, който имаме. Към момента, имаме пълно договаряне по Българо-швейцарската програма за сътрудничество - 67 млн. швейцарски франка. Това каза на брифинг, във връзка с Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални неравенства в рамките на разширения ЕС Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, съобщи "Фокус".

"Това е истинското начало на проектите, които предстои да бъдат реализирани оттук -нататък. Имаме всички шансове да доведем нещата до добър край. Още повече, че става дума не само на техническо сътрудничество, а за истинско партньорство," заяви Дончев.

"За голяма част от проектите говорим за създаването на дългосрочни предпоставки за партньорство, не само между двете държави, а и между институциите. Този резултат не би бил възможен, без получената подкрепа", посочи той.

По думите му, от особена важност са няколко големи проекта - "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", който е на стойност 23 445 998 швейцарски франка, а другият е "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци", който е на стойност 8 823 267 швейцарски франка.

Вицепремиерът добави, че има и други проекти, един от които е предоставянето на изцяло обновени трамваи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес