Оставиха в ареста обвинения в убийството на Мария от Горна Оряховица

В 7 от 44 сливенски села има видеонаблюдение

Туск: ЕС е готов за сделка с Лондон до края на месеца

Общината в Русе санкционира оператора на пламналото сметище

Виктор Орбан относно основанията на Груевски за престой в Унгария: Търсете отговор от адвокатите

Глобиха фирма за надписано саниране на градини

Съдът в Страсбург глоби Русия заради постоянните арести на Навални

Николина Ангелкова: България с послание за създаване на световна дестинация „Древни цивилизации”

Прокуратурата разследва катастрофата на изхода на Кърджали, при която пострадаха 10 души

„Бял дим“ от кредиторите за гръцките пенсии, няма съкращения

Арестуваха нападател на жени

Учени откриха кратер с диаметър 31 км в Гренландия

Вижте какви мерки за цените на горивата предлагат от Българската петролна и газова асоциация

Петима души може да получат смъртни присъди заради убийството на Хашоги

Община Благоевград: Не изхвърляйте пепел и незагасена жар в контейнерите за битови отпадъци!

РИА Новости: България и Румъния са готови да се жертват за чичо Сам

Вашингтон продължава да извлича максимална изгода от неприятностите, които предизвика в Украйна, и по-конкретно в страните от Източна Европа. Що се отнася до Западна Европа – там Вашингтон от десетилетия упражнява пълен контрол, коментира РИА Новости.

По инициатива на американските си „шефове” Румъния увеличава значително военните си разходи – премиерът Виктор Понта обяви, че за армията са отпуснати близо 1,5 милиарда евро. Като мотив бе посочена украинската криза. Очевидно по този начин Румъния иска да предотврати евентуална руска агресия – тема, която се превърна в много ефективно „плашило”, което бива размахвано с най-различни цели.

Американците са много активни и в България. В светлината на последните събития Вашингтон иска да помогне на българската армия да се модернизира и да засили интеграцията си в НАТО. В крайна сметка, в конфликта между Русия и САЩ, за който събитията в Украйна са пример, София зае страната на американците. По много признаци може да се съди, че България дори би предоставила на украинската армия и на украинските наказателни батальони военно оборудване, и това в разрез с действащите правила и споразумения, коментира РИА Новости.

Българският икономист Нина Дюлгерова отбелязва, че енергийният сектор на България попада под пълното влияние на САЩ. Така тя коментира новината, обявена от държавния секретар на САЩ Джон Кери, че Вашингтон има намерение да изпрати в България свой съветник от министерството на енергетиката. Това напомня на странната история за влизането на чужденци в украинското правителство. Под натиска на Запада България вече изгуби значителни приходи от транзита на газ в проваления проект „Южен поток”. А сега може да изгуби и контрола над важните си икономически и политически решения.

Явно обаче подчинението и зависимостта са необходимите характеристики за политиците в Източна Европа, които искат да заемат висок държавен пост. А най-безочливите сред тях изграждат политическата си кариера върху необосновани и абсурдни обвинения, според които Русия дестабилизира ситуацията на Балканите, завършва коментарът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.