Два милиона евро за домакини на Евровизия

Около 2 млн. евро излиза домакинстването на детската „Евровизия”, научи „Труд”. Сумата е приблизителна и зависи от това какво ще поемат спонсорите на фестивала.

В Малта, където нашите представители Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим станаха втори, залата бе преустроена специално за конкурса на мястото на бивша корабостроителница за сметка на местни фирми. Цената може да се промени и в зависимост от техническите и творческите екипи, които ще се ползват. В Европа има 2-3 фирми, които организират „Евровизия” и вероятно БНТ ще покани една от тях. Очаква се в конкурса да се включат около 15 държави, като тяхната бройка също може да промени крайната сума. Всяка от страните плаща такса, за да прати представител на фестивала.

Преди дни стана ясно, че държавната телевизия е получила покана от Европейския съюз за радио и телевизия (ЕBU) да направи следващия песенен конкурс за деца в края на годината. Домакин трябваше да е Италия, но тамошната телевизия, която излъчва „Евровизия”, се отказала, защото няма пари.

Тези дни ръководството на БНТ ще се среща с Владислав Яковлев, който е представител на детската „Евровизия”, за да се установи доколко сме готови да направим това събитие в София. Най-вероятно БНТ ще поиска допълнителни средства към бюджета си, за да проведе конкурса, научи още „Труд”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини