Майката на Атанаска сочи в съда снимка: Този е убил Алекс. Прокуратурата: Такъв човек не съществува

"Алекс беше разкошно и възпитано дете. Съжалявам за него." Това каза пред съда във втория ден на потресаващия съдебен процес за убийството на 8 годишното момиченце, майката на обвиняемата Атанаска Георгиева- Светла Димитрова.

Димитрова показа снимка на съдиите и отсече: "Това момче е убило Алекс". Името му било Антон Петров.

Тя разказа с най-големи подробности, че дъщеря й Атанаска Георгиева си стояла в таванското помещение, където живеела под наем, когато (около 17 часа следобед на 10 април 2014- та година - денят на убийството, б.а.), се позвънило. Тя помислила, че е някой от близките й, и отворила вратата, но видяла Алекс и непознат мъж.

Всичко това Атанаска разказала по време на свижданията, но защо веднага след убийството не го направила пред полицията, майка й не можа да отговори.

Мъжът я избутал в банята и я затворил там, а двамата с Алекс започнали да си говорят. През вратата на банята Атанаска чула, че я разпитва за някакви имоти в Свети Влас, а детето отговорило, че той е ходил там и знае. После му разказвала за училище, показвала му тетрадките си, за да се похвали колко е напреднала с учението.

След това двамата си тръгнали и Атанаска чула да се хлопва вратата на долния етаж, където живеело семейството на първокласничката. Вратата била желязна и имала характерен звук при отваряне и затваряне.

След това установила, че Алекс си е забравила телефона. Той звънял, още когато детето било в квартирата, но Алекс казала на майка си, че е на детската площадка.

Когато мъжът, когото Атанаска до този момент не познавала, дошъл с живата Алекс било около 17 часа. Около 20 часа той се върнал и пратил Атанаска за цигари. Появил се отново в 02 часа след полунощ, като този път донесъл детето мъртво, увито в одеало. На главата имало торба. Мъжът взел тиксо и "лепял пръстите на Атанаска и около врата на детето". Заключил, отново ходил някъде, после се върнал и заплашил обвиняемата да не го издава. На въпрос защо мъжът не е оставил никакви следи, майката отговори :"Ръцете му миришели много странно" и " На терасата имало нещо, което можело да докаже негово ДНК, но после то изчезнало".

Светлана Димитрова обясни и че това бил човекът, който заплашил със смърт другата й дъщеря - Северина.

"Проверявали сме тази версия. Търсен е такъв човек, но не е открит, не съществува.", каза пред Труд прокурорът по делото Димо Маджаров в кулоарите.

Още преди месеци в Бургас се заговори, че може би става дума за мъж със същото име и прякор Тъпака, но очевидно не става дума за него, според разследването.

Сестрата на Атанаска- Северина и съпругът и Веселин Тошев, който държи хотел "Лагуна" пристигнаха вчера разделени в качеството си на свидетели на процеса. "От три месеца не сме заедно", каза Северина. Двамата нямали официален брак, но имат две общи деца.

"Антон Петров се запозна с мен във Фейсбук. Никога не съм го виждала. Първо ме сваляше, после ме заплашваше. Профилът му с това име вече е изтрит", разказа пред журналисти Северина Димитрова.

Майката и бащата на Алекс плакаха непрекъснато по време на процеса и също задаваха въпроси към свидетелите.

Алекс бе открита мъртва на 11- ти април под едно от леглата в квартирата на Атанаска. Ден преди това тя била зверски удушена от подсъдимата, защото и била на гости, видяла синовете и на снимка и ги нарекла "грозници", е тезата на обвинението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини