ГЕРБ ще подкрепи Йорданка Фандъкова за трети мандат кмет на София

ГЕРБ ще подкрепи сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова за трети мандат на предстоящите местни избори, стана ясно от интервю с вицепремиера по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова пред БНТ.

"На местните избори, знаете, в София имаме кандидат за кмет – г-жа Йорданка Фандъкова", заяви Бъчварова в коментар за изказването на премиера Бойко Борисов, че е възможно да има жена-президент.

По-късно Борисов обяви, че се е бил пошегувал.

"Ако трябва да ви отговоря като социолог, дали е възможно да бъде избрана кандидат за президент – да, сигурно. Ако говорим за номиниране на кандидатури, мога да ви кажа, че в ГЕРБ това не е тема в момента. И аз се учудвам колко много коментари имаше по повод на една реплика на г-н Борисов на Форум "Жени-ГЕРБ". Факт е, че в партията изключително много възможности се предоставят на жените, няма никаква форма на дискриминиране или съмнение в качествата. Мисля, че това е една от положителните страни на партийното поведение. Има достатъчно време до президентските избори и аз не мисля, че това е тема", добави още Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини