Стамен Янев пое Агенцията за инвестиции

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщиха от Министерство на икономиката.

Стамен Янев е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите. Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.

Новият изпълнителен директор на БАИ е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирал е европейско и английско право в ASSER College Europe, Холандия, University of Cambridge, European University Institute, University City College във Флоренция, Италия. Завършил е английска гимназия ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково.

Стамен Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.

Със заповед на министър Божидар Лукарски за зам.-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции е назначена Маджиде Ахмедова. Тя е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в реалната икономиката. Работила e в Данъчната администрация и е била зам.-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Професионалната й кариера преминава през Индустриален холдинг „България“ и „Алкомет“ АД – Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини