Бъчварова: Притеснително е, че при вота на недоверие ДПС ангажира един етнос

Притеснително е че при вота на недоверие, който ДПС обяви като възможен, се ангажира един етнос, обяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Нова тв.

Нека да видим кой от останалите парламентаристи ще подкрепи ДПС, посочи тя като изключи варианта да бъдат предизвикани предсрочни избори. ДПС с 38 депутати не може да предизвика предсрочни избори, трябва да потърси допълнителна коалиция. С такова мнозинство ние трезво оценяваме, че са възможни предсрочни избори, каза Бъчварова, но подчерта, че ГЕРБ не са предвидили на този етап такъв вариант.

За това, че проектът "Южен поток" фигурира в управленската програма на ГЕРБ, която днес правителството се очаква да одобри, Бъчварова обясни, че в коалицията са водили разговори по въпроса и са решили, че след като няма официална позиция за спиране на проекта, темата трябва да остане в програмата, докато няма официално решение.

1155 мерки имаме записани в програмата, но те може да станат и повече обясни Бъчварова. Според нея в документа законодателните инициативи не са включени, а са оставени на депутатите.

Управленската програма е работен документ, който ще бъде обсъден днес от Министерски съвет. Това, което правим в много сектори е че сме започнали реформи и се надявам в скоро време да има резултат, обясни вицепремиерът.

На въпрос защо премиерът Бойко Борисов се шегува с жените, Бъчварова заяви, че "това не е просто шега - просто в тази зала, където имаше толкова жени, той каза защо не като има толкова жени кметове, да няма кандидат за президент жена. Ние имаме процедури, номинираме кандидатури, не знам дали сте забелязали, но в ГЕРБ нищо не се казва предварително", каза Бъчварова.

Бъчварова посочи, че премиерът "да не се появява по медиите е негово решение, това е негов усет, усетът го кара да постъпва така", а това не е под нейно давление.

Ние много добре работим с министър Калфин, въпрос на тяхно решение е дали ще работят с БСП, обясни Бъчварова коалиционните отношения с АБВ.

За Стоян Мавродиев и неговите кредитни карти от 60 хил. евро и 40 хил. лв. Бъчварова обясни, че не може да коментира, защото не е експерт, но напомни, че преди да стане шеф на КФН е имал собствен бизнес. Тя все пак призна, че има проблем в регулацията във финансовия сектор като се позова на случая с КТБ но каза, че въпросът е политически и според нея "нещата много се персонализират"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини