Кмет пое бързия кредит на бедна жена

Кметът на Община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО) поел доизплащането на заема на бедна жена.

49-годишната Тодора Горанова теглила 1000 лв. през юли 2012 г от фирма за бързи кредити, за да направи сватба на дъщеря си. Кредиторите обаче обложили сумата с убийствена лихва от 156 % и се оказало, че работничката в местно предприятие за 4 г. трябва да издължи над 4500 лв.

"Заплатата ми е 350 лв., а по заема плащам по 84 лв. всеки месец. Съпругът ми почина и тази зима закъсах с две вноски. От финансовата институция захванаха да ме заплашват, че ще ме дадат на съдия-изпълнител. Досега съм издължила 2700 лв, но ми остават още 1800 лв. Оказа се, че съм заробена", обяснява през сълзи Тодора Горанова.

Отчаяната жена потърсила кмета на Златарица за помощ. Пенчо Чанев се разчувствал, като разбрал за драмата и дал на Горанова на два пъти по 200 лв. лични пари. "Освен това Чанев дойде с мен в офиса на фирмата в Горна Оряховица. Настоя да му покажат погасителния план по заема, но служителите поискаха да платим такса от 60 лв. за тази информация", сподели още Горанова.

След като жената и управникът отказали да внесат тарифата, били препратени да звънят на национален телефон на компанията, за да научат какъв е остатъка по главницата.

"Стана ми жал за жената, защото я познавам и знам, че работи от тъмно до тъмно, а едва скърпва двата края. За съжаление обаче има още много хора на същия хал", коментира Пенчо Чанев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини