Изнудваният от Иванчева бизнесмен имал проект за луксозен комплекс до Бизнес Парка

Турция прибра златото си от САЩ

През октомври пристигат първите 20 електробуса за градския транспорт в София

БАКБ награди зелени проекти с 25 хил. лв. Победител е стойка за велосипеди

Икона на свети Георги подари семейство от Монтана на президента Радев Държавния глава влезе в дома на освободения от гръцки затвор с негова помощ Иво Богданов

Прокуратурата: Не проверяваме действията на разследващите по досъдебното производство срещу Иванчева

Генералният секретар на НАТО: Гърция и Турция трябва сами да разрешат различията си

Александър Ваклин е изнудваният бизнесмен от Иванчева Предприемачът работи с английски партньори

Мобилни полицейски екипи ще решават проблеми в малките населени места в Търновско Проведени са 34 срещи в областта

Показват карикатури на Тодор Живков, дело на Тодор Цонев Изложбата се открива на 26 април в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Валентин Радев отива на крака при ранената полицайка: Още търсим кой е хвърлил бомбичката

Остават още 25 процента от работата по Брекзит, заяви Мишел Барние

Румен Радев: Унижението не е най-добрият начин да се борим с корупцията Трябва да изпълняваме нашите ангажименти, а не само да рецитираме за „евроатлантически ценности”, заяви президентът в Монтана

11% ръст на приходите от международен туризъм в зимния сезон

Вицепрезидентът: Войната между институциите не е довела до нищо добро

Кмет пое бързия кредит на бедна жена

Кметът на Община Златарица Пенчо Чанев (ВМРО) поел доизплащането на заема на бедна жена.

49-годишната Тодора Горанова теглила 1000 лв. през юли 2012 г от фирма за бързи кредити, за да направи сватба на дъщеря си. Кредиторите обаче обложили сумата с убийствена лихва от 156 % и се оказало, че работничката в местно предприятие за 4 г. трябва да издължи над 4500 лв.

“Заплатата ми е 350 лв., а по заема плащам по 84 лв. всеки месец. Съпругът ми почина и тази зима закъсах с две вноски. От финансовата институция захванаха да ме заплашват, че ще ме дадат на съдия-изпълнител. Досега съм издължила 2700 лв, но ми остават още 1800 лв. Оказа се, че съм заробена”, обяснява през сълзи Тодора Горанова.

Отчаяната жена потърсила кмета на Златарица за помощ. Пенчо Чанев се разчувствал, като разбрал за драмата и дал на Горанова на два пъти по 200 лв. лични пари. “Освен това Чанев дойде с мен в офиса на фирмата в Горна Оряховица. Настоя да му покажат погасителния план по заема, но служителите поискаха да платим такса от 60 лв. за тази информация”, сподели още Горанова.

След като жената и управникът отказали да внесат тарифата, били препратени да звънят на национален телефон на компанията, за да научат какъв е остатъка по главницата.

“Стана ми жал за жената, защото я познавам и знам, че работи от тъмно до тъмно, а едва скърпва двата края. За съжаление обаче има още много хора на същия хал”, коментира Пенчо Чанев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.