Стоянка Мутафова: Някои обичат да се гаврят с Борисов, но на мен ми е симпатичен

Обичам сцената и нямам намерение да я напускам, ако не ме изхвърлят от нея, каза в интервю за БНТ Стоянка Мутафова. Тя сподели, че обича Борисов, защото й помогнал да отиде на погребението на големия български актьор Георги Калоянчев.

„Някои обичат да се гаврят с Бойко Борисов, но на мен той ми е симпатичен, защото е естествен. Не се преструва, а направо си казва нещата. Той ми направи много голяма услуга. Когато почина Георги Калоянчев, аз бях във Варна и имаше много сняг. Нямаше как навреме да стигна до София. Тогава Борисов ми се обади. Познах му гласа, но питах кой се подиграва с мен, като имитира гласа на премиера. Той обаче ми се представи и каза, че ми е уредил транспорт до столицата. Дойде един голям джип и ме заведе на погребението. Жестът бе голям. Как ще го забравя!? На погребалната церемония ме сложиха до жената на Калата - Валя, за да приемам съболезнования. Тя ми каза да стоя до нея, защото заедно излязохме от Народния театър, открихме Сатирата и слава Богу, че стана „Сълза и смях“, тъй като имаше повече свобода от другите културни институции“, каза Мутафова.

Тя коментира и идеята да бъде номинирана за Рекордите на Гинес. „Какво като всички говорят за тази номинация? Има още един човек в Румъния, който е с две години по-голям от мен“, заяви най-обичаната българска актриса. Тя сподели, че не умее да бъде щастлива. „Родена съм песимист, а щастието го изживявам с недоверие, защото все си мисля, че нещо лошо ще се случи след него. Не умея да се радвам на хубавите неща“, добавя Мутафова.

„За първи път се качих на сцената в прогимназията в Копривщица с Петър Увалиев. Играх Дуняшка в „Женитба“. В нейната роля няма и една дума. Тя посреща само женихите. Оттогава имах амбицията да стана артистка. Знаех, че с нещо трябва да направя впечатление. На сцената се моташе едно малко котенце и аз питах Увалиев дали мога да посрещам гостите с него, но бях си намислила нещо, което естествено запазих в тайна. Той беше гръмогласен. Като викнеше, и салонът все едно се събаряше. В момента, в който той каза „а носът й е глобус“, аз стиснах котката, тя измяука и се хвърли в публиката, а хората станаха прави и започнаха да ми ръкопляскат. Това ми е първият успех на сцената. От малка съм изобретателна в работата си“, каза още Стоянка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица