Роми откраднаха и взривиха кола в Казанлък

Краден автомобил "Опел Вектра" се взриви в ромския квартал на Казанлък "Кармен".

Сигнал за горяща кола е бил подаден на тел. 112 малко преди 5 часа сутринта в сряда. Преди пристигането на пожарната обаче пламъците обвили напълно колата, а високата температура придзивакала взрив на газавота уредба. Ударната вълна изпочупи прозорците на единствения панелен блок в квартала, а огненото кълбо озари целия град и стресира хората от близките квартали.

При проверка на номерата на автомобила станало ясно, че "Опелът" е бил откраднат същата вечер от ромска група. Автоджамбазите отвели возилото на затънтеният път зад блока, но по неизвестни причини автомобилът пламнал. Тепърва ще се разследва дали колатa не е била използвана и за друго престъпление, но разследващи коментират, че в такъв случай едва ли ромите ще си я паркират пред домовете и ще я запалят точно там.

"Опелът" е собственост на 57-годишна казънлъчанка от съседния квартал "Изток", съобщиха още от полицията. В същия жилищен район през последните години пропищяха от манията да се палят коли. Повече от 10 автомобили бяха напълно или частично изгорени при акции на различни пиромани. Двама от тях бяха задържани преди време. По случая е образувано досъдебно поизводство.

Ромите в "Кармен" пък обвиниха огнеборците, че не са дошли навреме да угасят горящото возило и са допуснали да се взриви газовата бутилка, която изпотроши дестеки стъкла на апартаменти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право