На 11 декември 2018 да почерпят

Зрелищен дуел във „Фермата“ отстреля още един участник преди финала

Венецуела и Русия ще проведат съвместни военни учения

Макрон обеща повишение на минималната заплата със 100 евро

Конституционният съд на Молдова отново отстрани Додон

Доналд Туск: Няма да предоговаряме Брекзит, но сме готови да помагаме на Великобритания

Откриха случаи на ку-треска по овце във Видиинско, заразен е и мъж

Проф. Георги Близнашки: Във Франция хората знаят за какво протестират, а у нас имат странни искания

Кметът на Благоевград с послание към децата в „Часът на приказния разказвач“: Няма по-хубаво място от дома

Министър Ангелкова: Туризмът хармонира с екологията, а лифтът е най-екологичния вид транспорт

Европа с отлична оценка за пътищата ни Асфалтът отговаря на всички стандарти, показват взетите проби, анализирани в Италия

Заев до Каракачанов: Мое право е да бъда македонец и да говоря македонски език

Пената и Любко заедно за ЧРД на Ганчев

Станишев: България и Румъния са изпълнили всички критерии за Шенген, играе се непочтена игра

Сайтът за глоби на КАТ рухна заради нов софтуер (обзор) Блокирани са и системите за издаване на шофьорски книжки

Парламентът освободи официално Цветан Гунев

Единодушно и без дебати НС освободи Цветан Гунев като подуправител на БНБ. 108 народни представители гласуваха „за” освобождаването на Гунев. Предложението за освобождаването на Гунев беше внесено миналата седмица от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и група народни представители. Правна комисия в четвъртък също гласува единодушно за отстраняването на Гунев.

Вносителите посочват, че за приемане на подобно решение са и извършените от Гунев нарушения на служебните му задължения, установени в хода на разследването във връзка със състоянието на КТБ, довело до поставянето й под специален надзор и отнемането на лиценза й за извършване на банкова дейност. Установено е, че при изпълнението на функциите си на подуправител, Цветан Гунев не е приложил следващите се надзорни мерки спрямо банката за констатираните нарушения и нередности в дейностите й, изготвянето на доклади не отразяват реалното състояние на КТБ, не е упражняван и надлежен контрол върху дейността на служителите от повереното му управление, поддържал е със собствениците на банката отношения, несъответни на изпълняваните от него надзорни функции.

Към момента срещу Цветан Гунев има повдигнати две обвинения за действия, извършени като подуправител, ръководещ управление „Банков надзор”. С решение на Софийския апелативен съд той е отстранен окончателно от длъжност на 11 декември 2014 година, тъй като с присъствието си в банката би могъл да възпрепятства провежданото разследване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.