Осъдиха майка, продала бебето си за 600 лева

Условна присъда получи 21-годишна ромка, продала бебето си за 600 лева, съобщи „Конкурент“. Сделката била осъществена миналото лято с мъж, който нямал деца. За малкия Георги майката прибрала шестте стотачки.

По закон наказанието за това престъпление е от 1 до 6 години затвор и глоба до 15 000 лв. Районният съд в Мездра обаче падна под минимума и Веска Динкова от Роман беше осъдена условно на 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен срок на изпитание. Основният мотив на магистратите е, че младата жена има още четири деца, за които все някак трябва да се грижи.

Родилката признала в сключеното споразумение между нея и прокуратурата, че на 26 май м.г. е протъргувала детето си на Васил Димитров от Сухиндол. Престъплението на ромката започнало да се разплита след лют скандал, който тя вдигнала пред социалната служба в Роман. Малко след раждането на продаденото бебе Веска отишла в дирекцията, за да иска полагащите й се помощи за отрочетата й. На висок тон и без да се притеснява започнала да обяснява, че е продала едното си дете от глад. Случаят бил докладван в полицията и започнало разследване. По документите компетентните органи установили, че мъжът, който се припознал като баща на детето, е броил пари, за да го вземе. Васил от Сухиндол нямал деца и се решил да купи момченцето на Веска. Заради мизерията и недоимъка, в които живеели, жената склонила да го продаде.

Присъдата е постановена след сключено споразумение и наказанието на младата жена не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право