Горанов затяга контрола над финансовата система

Финансовата система - банкова и небанкова, трябва да се контролира по друг начин, защото настоящият не дава резултат. Това заяви вчера финансовият министър Владислав Горанов.

В момента с надзора на банковата и небанковата система се занимават съответно Българската народна банка (БНБ) и Комисията за финансов надзор (КФН).
От думите на Горанов стана ясно, че финансовата независимост на тези две институции не дава добри резултати и ще се мисли за нов начин на тяхното управление чрез колективни органи със законодателни промени.

Той отказа да даде повече подробности. "Уроците са прочетени от всички, но не бива да се премълчават проблемите. Идеята, че парите обичат тишината, не трябва да се абсолютизира и зад нея да се крие неудачно управление", каза още финансовият министър.

„Не трябва да искаме да влизаме в еврозоната, когато банковият ни надзор се провали, а когато наистина сме готови", коментира и приемането на еврото у нас Горанов. Той допълни, че реално сме готови за еврозоната, защото вече сме обвързани с еврото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес