В четвъртък ще бъде топло за сезона, с максимални температури между 8 и 13 градуса

През следващото денонощие над страната ще бъде почти тихо. Ще има предимно ниска облачност, а в низините и мъгли. Около и след обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Трайни ще бъдат мъглите в Дунавската равнина и там дневните температури ще останат ниски – между 4° и 7°. В останалата част от страната максималните ще бъдат между 8° и 13°. Минимални температури между 0° и 5°. В София минимална температура около 1°, максимална 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) за "Фокус".

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност. Ще се появи слаб югоизточен вятър. Максимални температури 10°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнение на морето 1-2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Повече облаци ще има сутринта, а по-късно през деня облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра около 1°.

В петък и събота преносът на въздушни маси над страната ще е от юг-югозапад и ще се задържи сравнително топло. Ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще има слаби превалявания от дъжд, над около 1500 м - от сняг; първия ден ще превалява главно в Западна България. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 9° и 14°, първия ден в източната половина от страната и по-високи. През нощта срещу неделя от северозапад ще прониква студен въздух и по високите полета дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. В неделя валежите навсякъде ще спрат, ще остане предимно облачно

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето