И две жени посегнали към Лицензионната комисия

Новият шеф на Лицензионната комисия се казва Валентин Стоев. Не търсете факти за него в архивите на футбола ни. Както и предишният председател - Красин Кръстев, новоназначеният е с биография, изградена извън сферата на играта.

Човекът, който ще си блъска главата на една от най-трудните позиции в родния футбол, е икономист. И CV-то му е предпочетено пред това на още няколко кандидати. По неофициална информация сред тях  са били и две дами.

Подбирането на нов ръководител на комисията, която е пряко подчинена на УЕФА, а не на БФС, се наложи след напускането на Кръстев. Познатият с неизчерпаема енергия и безкрайно търпение към клубовете бивш шеф няма да остане в родината. Той се мести на „нова, по-отговорна работа“ (а и добре платена) в чужбина. Красин Кръстев е взел решението преди месеци и е уведомил ръководителите на БФС, а след Нова година се пристъпи към замяната му.

Същевременно поне 50 членове на Лицензионната комисия на УЕФА и регионални такива ще се съберат у нас в началото на март на ежегодния семинар на европейската централа. София е домакин за 2015-а, а събитието ще продължи два дни.

Ще има представители на 17 национални федерации, чакат се и важни хора от ръководството на УЕФА.

В четвъртък БФС организира семинари с пояснения по темата с лицензите за клубовете първо от „Б“ група, а в петък е ред и на елитните отбори. Проблемите са големи, като няколко тима са сериозно застрашени да не успеят да покрият изискванията към крайния срок - 31 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ