Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

36% от българите ще спестяват през 2018 г.

Вижте Бойко Борисов на Балканската среща в Букурещ през обектива на “Труд”

Столичната община – шампион по рециклиране на битов отпадък Преизпълнява Националните цели

Служебният здравен министър Мирослав Ненков: Извиваха ми ръцете заради ваксините

“Докато бях здравен министър ми извиваха ръцете заради проблема с ваксините”. Това заяви д-р Мирослав Ненков в предаването „Лице в лице“ по bTV. Медикът бе служебен министър на здравеопазването в кабинета „Близнашки“ и служебен здравен зам.-министър при правителството на Марин Райков. „Могат да се сезират органите и прокуратурата, но нищо няма да стане. Всичко е направено много умно. Не са глупави хора, които правят тези неща“, заяви Мирослав Ненков.

“Няма да ни стигнат два дни, за да ви разкажа какво ме разочарова, докато бях министър. Предателство. Взимането на подкуп като предателство е едно от най-гадните неща, с които се сблъсках, докато бях във властта”, добави той.

„Хората, които се възползват от тази ситуация, имат много остра реакция. И трябва да има много силна власт, за да се променят нещата към добро. Навсякъде има корупция, но при нас някак си хората, които се докосват до обществените средства, се опитват да ги изразходват само за лични цели. В нашата система за здравеопазването има страшно много пари. Би имало и да се открадне, би имало и да остане“, каза медикът.

„Много хубаво си поговорихме с министър Москов, разказах му. Той е политик и ги знае много добре тази неща. Нещата, които той набеляза, много ми харесват. Това с ТЕЛК-овете е чудесно нещо. И друго ще кажа. За нападенията над медицински екипи. Нали не си мислите, че той е седнал в кабинета си и е измислил тези цифри. Той има данни и от РКЦ му ги дават – от съответната Бърза помощ. И нека не се лъжем – последните нападения над лекари бяха извършени от цигани. И заради неточната цифра да му се иска оставката на доктор Москов, когато той започва да прави крачици напред, това не го разбирам“, коментира Ненков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.