Служебният здравен министър Мирослав Ненков: Извиваха ми ръцете заради ваксините

"Докато бях здравен министър ми извиваха ръцете заради проблема с ваксините". Това заяви д-р Мирослав Ненков в предаването „Лице в лице“ по bTV. Медикът бе служебен министър на здравеопазването в кабинета „Близнашки“ и служебен здравен зам.-министър при правителството на Марин Райков. „Могат да се сезират органите и прокуратурата, но нищо няма да стане. Всичко е направено много умно. Не са глупави хора, които правят тези неща“, заяви Мирослав Ненков.

"Няма да ни стигнат два дни, за да ви разкажа какво ме разочарова, докато бях министър. Предателство. Взимането на подкуп като предателство е едно от най-гадните неща, с които се сблъсках, докато бях във властта", добави той.

„Хората, които се възползват от тази ситуация, имат много остра реакция. И трябва да има много силна власт, за да се променят нещата към добро. Навсякъде има корупция, но при нас някак си хората, които се докосват до обществените средства, се опитват да ги изразходват само за лични цели. В нашата система за здравеопазването има страшно много пари. Би имало и да се открадне, би имало и да остане“, каза медикът.

„Много хубаво си поговорихме с министър Москов, разказах му. Той е политик и ги знае много добре тази неща. Нещата, които той набеляза, много ми харесват. Това с ТЕЛК-овете е чудесно нещо. И друго ще кажа. За нападенията над медицински екипи. Нали не си мислите, че той е седнал в кабинета си и е измислил тези цифри. Той има данни и от РКЦ му ги дават – от съответната Бърза помощ. И нека не се лъжем – последните нападения над лекари бяха извършени от цигани. И заради неточната цифра да му се иска оставката на доктор Москов, когато той започва да прави крачици напред, това не го разбирам“, коментира Ненков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини