Валери Симеонов: Местан даже не е разбрал, че ние не участваме в управлението

Приетата днес стратегия за съдебна реформа съвсем не е без значение. С нея българският парламент декларира категорично, че ще има съдебна реформа. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред bTV.

Това отправя послание в две посоки – към Европейския съюз, от една страна, и към съдебната система и обществото, от друга, каза още той.

Симеонов коментира и изказванията на председателя на ДПС, който настоява за изключване на Патриотичния фронт от управлението на страната. „Ами да вземем да напуснем управлението, щом така казва Лютви Местан“, каза саркастично той. И допълни: „Лютви Местан даже не е разбрал, че ние не участваме в управлението“.

По-важно е да се зададат въпросите защо Лютви Местан, „където седне и където стане“, казва, че Патриотичния фронт трябва да бъде изключен, смята Симеонов. Според него, това е, защото „ние сме най-големите врагове на тази антибългарска партия“.

ДПС злоупотребява с темата за Възродителния процес, още повече, че историците и анализаторите още не са се изказали по темата. Извинявайте, аз не чувствам никаква вина за Възродителния процес, заяви още Валери Симеонов.

Той изтъкна, че не подкрепя начина, по който е бил направен, но трябва да се изяснят причините, довели до него. „Аз искам да обявя една награда от 1000 евро за всеки, който посочи човека с неговото име, който го е накарал да напусне България“, заяви той.

„Капсулирането на малцинствата се извършва методично от ДПС“, смята съпредседателят на Патриотичния фронт, който сравни партията с „Коза Ностра“. Според него това се прави от „страх от изгубването на икономическите позиции“.

„Тезата нас Лютви Местан, че ние сме против турци и цигани е несъстоятелна“, каза Симеонов и сподели за подкрепата, която оказал на млади спортисти от турски и ромски произход, които били боядисали домовете си с цветовете на националното знаме. „Искам да видя дали на Лютви Местан холът му е боядисан в бяло, зелено, червено“, попита той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини