Мъж нахлу на заседание на ДКЕВР, опита да арестува шефката Светла Тодорова

Днешното заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) беше прекъснато скандално от мъж, нахлул вътре, съобщи БНТ. Той се опита "да извърши граждански арест" на председателя на комисията Светла Тодорова и отказваше да напусне, докато не пристигне полицията.

„Ако ме докоснете, ще го приема за натиск“, заяви мъжът на хората от комисията, опитващи се да го изгонят. Той се оплака, че през нощта някой му запушил комина с парцал. Той е без ток от няколко месеца заради спорове с ЧЕЗ и се отоплява на дърва. Според него, Светла Тодорова имала вина за запушения комин.

Това не е първият инцидент със Светла Тодорова. През септември срещу нея полетяха яйца, след като тя огласи решението на комисията за 10-процентно поскъпване на електричеството.

ДКЕВР ще подкрепи всяка законова мярка на правителството, която може да задържи цените на тока на сегашните нива, заяви пред журналисти тя след края на заседанието. Според енергийни експерти обаче, токът трябва да поскъпне плавно с 50%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини