На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Дончев ще глобява чиновници, ако бавят европарите

Чиновници, които бавят одобрението на европроекти, занапред ще бъдат глобявани. Санкциите ще бъдат заложени в новия Закон за еврофондовете, който ще е готов до пролетта, обяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Той не конкретизира глобите, но уточни, че ако по наредба срокът за одобрение на проект е 4 месеца, а администрацията го забави повече, ще има санкции. Последно фонд ”Земеделие” забави одобрението на проектите за селски туризъм с над година.

При кандидатстване през новия програмен период няма да се изискват първични документи като граждански договори и фактури, които могат да се проверят на място, след като проектът вече е изпълнен. Ако има нарушения, няма да се изплащат европарите.

Вицепремиерът посочи, че преди ден Брюксел е върнал новата програма ”Рибарство”. Пред ”Труд” от агроведомството посочиха, че ЕК е посочила 273 забележки за изчистване.

За да не загуби европари през 2015 г., България трябва да изплати общо 5,6 млрд. лв.

През февруари на одитен комитет в Брюксел се очаква ЕК официално да размрази средствата по програма „Регионално развитие”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.