Ексчлен на ДКЕВР съветва: За да няма високи сметки за ток, най-добре се скрийте под одеялото до пролетта

С шеги започна обсъждането на проблема как да бъдат намалени сметките за ток. Бившият член на ДКЕВР Еленко Божков влезе в темата с нетипична асоциация. Той разказа виц за пищна мадама и сексуалните й желания по Нова ТВ.

„Нека започнем с един виц. Пищна мадама, която очевидно имала желание, пък и доста предложения, за сексуален контакт, отишла на лекар и го попитала как да се предпази от забременяване. "Ами вземете противозачатъчни. Най-добре два вида. Също – сложете спирала. И най-важното – никакъв секс“, - посъветвал я лекарят“. Та и вие така – за да нямате високи сметки за ток, най-добре изключете предпазителя и се скрийте под одеялото до пролетта“, започна шеговито енергийният експерт, изслушан с повишено внимание от водещите.

„Сега сериозно. За да се намалят в някаква степен сметките за електрическа енергия трябва да се направят няколко неща. Първо – стопанинът на еднофамилно жилище трябва да го е санирал. На второ място е качеството на електрическата енергия, която подават дружествата. Ако е по-малко напрежението в определени граници, потребителят ще консумира по-малка мощност, но за повече време.

Божков онагледи в проценти какви са средните разходи в едно семейство по различни пера – осветление, отопление, домакински нужди и др.

Специалистът посъветва при поставянето на уредите в кухнята печката да е далече от хладилника. Последният трябва да задължително да се затваря добре. „Взимате си сметката, слагате я между вратата на хладилника и гуменото уплътнение и ако не можете да я изтеглите, значи той се затваря добре. Но да обобщим – хладилникът по-далече от печката и по-далече от стената“.

Другият съвет на Божков бе да се постави фолио зад печката, което да „връща“ топлината обратно в помещението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини