Бивш зам.-министър става секретарка, за да задържи държавното си жилище

Как Сабрие Сапунджиева използва жилище без право и търси вариант да остане в държавния имот и никой не може да я извади оттам. Това показа репортаж на bTV по повод сагата за апартамента в столичния квартал „Витоша”.

Според изнесените факти, бившият заместник-министър на правосъдието няма право да обитава апартамента и трябва да напусне, но отказва. Дори написала писмо до министър Христо Иванов с молба да я остави в имота, отхвърлена от него.

Нейната дъщеря Ана Сапунджиева пък направила „замяна” на купен от нея апартамент в Ботунец с по-голям в столичния квартал „Изток”- сделка, разрешена от областния управител на София, назначен от ДПС. Освен този имот, семейството има още два имота в престижни квартали на София, единият от които има цена от над 160 000 лева по оценка на брокери.

Въпреки това, Сабрие явно много харесва държавния си апартамент и вече си е уредила назначение на държавна работа като секретарка в софийски съд. Падението от заместник-министър до секретарка е обяснима с правото да остане в държавното жилище. В него преди време е направен ремонт с държавни пари за 46 000 лева, които би трябвало да отидат за подобряване условията в затворите. Една любопитна особеност е и това, че при този ремонт тя е поискала да бъдат поставени 68 контакта в жилището или по 13 във всяка стая.

Сабрие Сапунджиева е кадър на ДПС, била е зам.председател на ЦИК, заместник-министър на правосъдието в два кабинета с доминация на БСП- Тройната коалиция и кабинетът „Орешарски”. Била е и в Комисията на Златанов, но не знаела нищо за тефтерчето на председателя.

Нейната дъщеря Ана Сапунджиева бе назначена за консул във Финландия по време на правителството на Пламен Орешарски, макар че не отговаря на изискванията. Освен това се установява продажбата на алкохол в посолството и дъщерята е изтеглена обратно в България от тогавашния външен министър Ивайло Калфин, твърди bTV.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини