Екатерина Захариева: Президентът няма права да назначава хора на важни места

Президентът няма правомощия да назначава хора на важни места в държавата, той има думата само при назначения на хора в специални области. Затова не виждам основания за нападките срещу Росен Плевнелиев в последно време. Това каза пред bTV Екатерина Захариева, член на екипа на президента в последните три години.

Тя отрече да съществува кръг „Капитал”, който има влияние върху Плевнелиев и посочи, че доколкото знае, това е само един седмичник. „Нормално е да има търкания между президента и изпълнителната власт, важното е нещата да се решават и да вървим напред”, смята Захариева.

„Рано е да се говори за втори мандат на действащия президент и се учудвам, че този въпрос се поставя сега. Бойко Борисов е втори мандат премиер и да го питат отсега ще се кандидатира ли за президент ми изглежда доста не на място”, коментира Захариева.

Според нея, 2015 година е особено важна за България и ако предвидените реформи не се случат, това няма да бъде посрещнато добре от хората, което ще се отрази и на резултатите от следващите избори.

„Засега правителството се справя добре при този парламент, макар че все още няма сто дни от поемането на властта”, каза вицепремиерката в двата служебни кабинета на Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини