Увеличават видеонаблюдението и общинската полиция в София

Обединяваме усилията си за поддържане на единната система за видеонаблюдение в Столична община. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова след подписването на споразумение с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков за сътрудничество за функционирането на видеонаблюдението в София, съобщи Фокус.

"С Веселин Вучков започнахме много тясно сътрудничество", посочи Фандъкова. "Над 390 обекта са включени в системата на Столична община. Изнесен и действащ е центърът на бул. "България", който има за цел да наблюдава подлезите по булеварда. Предгаровият площад също има видеонаблюдение. Предстои през лятото възстановяване на осветлението там. В град Нови Искър също има видеонаблюдение", заяви кметът на Столична община. По думите й, през 2015 година още 103 обекта ще се присъединят.

"Планираме видеонаблюдение в училища и детски градини. Разширяваме видеонаблюдението в Борисовата градина. Сигурността е приоритет на МВР, ние сме подкрепящи. През тази година увеличихме броя на полицаите в Общинска полиция", посочи Фандъкова и допълни, че за Столична община е важно опазването на общинското имущество и сигурността на хората. по думите й в срок от един месец ще се извърши пълен одит на системата за видеонаблюдение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини