Плевнелиев ще поиска промени при утилизацията на боеприпаси

2015 година е година на реформи, а не на политически сметки, заяви при посещението си в Сливен президентът Росен Плевнелиев, цитиран от Фокус.

Задача на президентската институция е да подкрепя всяка една добра идея, да служи на народа, а не на една или друга партия, каза още държавният глава. Той бе категоричен, че трябва да се поучим от грешките и най-вече от трагедиите и да бъде направено всичко възможно те да бъдат избягвани занапред.

Плевнелиев припомни, че като президент няма право на законодателна инициатива, но може да привлече вниманието на управляващите към проблема с утилизация на боеприпаси, така че той да бъде решен законодателно. Той заяви, че ще изиска Национален дебат за законодателна промяна за утилизацията на боеприпаси.

Проблемът бе поставен от членове на Инициативния комитет от стралджанското село Лозенец, където през юни 2012 година избухнаха складове на фирмата „Барета Трейдинг".

Президентът Плевнелиев заяви, че се надява в парламента да има дебат за промените и партиите да обърнат внимание и за проблемите в Казанлък и Сопот.

По време на приемната на Администрацията на президента в Сливен е била разисквана и новата правителствена програма за енергийна ефективност.

Росен Плевнелиев призова гражданите по-активно да се възползват от възможността да санират панелните си жилища за сметка на държавата. „Това е милиарден ресурс, който ще се влее в българските градове, и не само ще намали сметките за отопление двойно, но и ще придаде друг облик на градовете:, коментира Росен Плевнелиев.

Днес той е на първото си официално посещение в Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини