На 21 април 2018 да почерпят

Химическите инспектори на ООН все още не са посетили Дума

Гергана Орлова след инцидента с ранената полицайка: Върнах се в миналото незабавно. Бях изненадана и разочарована През 2003 г. жената преживява същия ужас

И в България се открива Институт за изучаване на Холокоста

Италиански съд наложи тежки присъди на мафиоти и бивши държавни служители

Вдигат паметник на кан Тервел около НДК Грандиозни чествания за 1300г. от победата над арабите при Константинопол

Азербайджанска красавица фенка на 100 Кила Певицата беше на двудневно посещение в България, за да представи песента си „X My Heart“

САЩ определи Русия и Китай като „дестабилизиращи сили“

Турската Централна банка е изнесла златния си резерв от Федералния резерв на САЩ

Антитерористично учение се състоя на полигона „Ново село“

Три нарушения – пак на изпит за книжка МВР организира курсове и прави регистър на джигитите

Парите за пенсия носят доход до 6,1% Инфлацията изяжда спестяванията за старини

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 21 април 2018

Министър Ангелкова пред WTTC: В последните две години туризмът в България отчита ръст от над 25% Във всеки проект за развитие на туризма участват местните хора, общините и бранша

Президентът Румен Радев: Цветанов трудно осмисля това, което чете  (ОБЗОР) Държавният глава обяви, че кампанията му отдавна е отчетена пред Сметната палата 

Ски патрули ще гонят нарушители от пистите

Ски патрули ще контролират спазването на правилата за безопасност по пистите от следващия зимен сезон. При неизпълнение на предупрежденията и указанията им те ще могат да ограничават достъпа на нарушителите до влековете и лифтовете, като деактивират картите им за съоръженията. Това предвижда наредба за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите, която правителството прие вчера.

Ски патрулът ще носи униформа с обозначителни знаци и служебна карта, с която ще се легитимира. Той ще се назначава от концесионера или собственика на съоръжението.

Патрулите ще преценяват условията на пистите и ще сигнализират, ако е необходимо затваряне на трасето или на част от него. При наличие на опасност ще предупреждава скиорите и ще оказва помощ на пострадали до пристигането на медицински или спасителен екип.

Ски пистите ще се квалифицират по степента на тяхната сложност, характера и профила на терена чрез използването на зелени, сини, червени и черни знаци. Зелената писта е за начинаещи, синята е лесна писта, червената – средно трудна, а черната – трудна.

Информационните и предупредителните знаци трябва да бъдат на видно място, за да може скиорите да са наясно по каква писта карат, каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.