На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Френският посланик награди известен учител и подари брой на в.”Шарли ебдо” в Сливен

Френският посланик Ксавие дьо Кабан връчи наградата “Кавалер на академическите палми” на известния учител Стоян Стоянов от Гимназията с преподаване на западни езици “Захари Стоянов” в Сливен. Наградата е най-високото отличие, което Франция присъжда за принос в развитието на образованието и науката – обясниха от училището.

Стоян Стоянов преподава френски език на учениците в гимназията от началото на трудовия си стаж през 1977 г. досега. Има 30-ина специализации, част от които във френски университети. Сред най-престижните му дипломи е тази за придобитата квалификация по дидактика на езиците, която му дава право да преподава езика на Молиер във всички университети по света, където френският не е официален.

Вместо зад граница, сливенският преподавател посветил работата си на учениците в родния си град от елитната гимназия и е обучил над 2000 деца, преподавал е и на учители за повишаване на тяхната квалификация. Автор е на множество методически разработки и тестове за обучение. “Кавалер на академическите палми” му бе връчена за приноса му в популяризирането на френския език и култура.

Скромната церемония се състоя в учителската стая в присъствието на вече пораснали бивши ученици на Стоянов – банкери, лекари, бизнесмени. Поздравленията към посланика и към любимия учител бяха на френски език. Директорът Дамян Петров поднесе на Ксавие дьо Кабан, също на френски, съболезнования за жертвите на терористичните атаки в Париж. Посланикът благодари и подари брой на в.”Шарли”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.