Боровец – домакин на фристайл сноуборд

На 24-ти януари най-доброто от градската среда ще бъде пренесено на Боровец благодарение на RED BULL FRAGMENTS. Трасето ще бъде смайващо: две линии с по осем и пет уреда, класически „stairs сетъп“ и високоскоростна секция. Това ще бъдат арената за „игра“ на елита на българската и европейска фрийстайл сноуборд сцена. Състезанието има два основни етапа – Квалификации за всички 40 участници сноубордисти, и Финали за 20-те най-добри карачи. Един уникален сетъп и четирийсет различни комбинации от линии – това е RED BULL FRAGMENTS. То е първото по рода си rail jam състезание у нас, в което местни и чуждестранни фрийстайл карачи ще имат шанса да премерят силите си в отворена Rail Jam сесия. Предварително поканените български и чуждестранни сноубордисти ще бъдат оценявани от словенеца и атлет на Red Bull в ролята си на гост-жури Марко Грилч (Marko Grilc), и от известния олимпийски съдия от Сочи – словенецът Iztok Sumatic.

Форматът на събитието позволява всеки състезател сам да избира броя и сложността на линиите си – кога, колко и какви „трикове“ да извърши в определената времева рамка на сесията, без фиксиран стартов ред. Зад уникалната комбинация от рейлове, wallride-и и стълби стоят A team, които заедно с известния про-сноубордист Wojtek Pawlusiak Gniazdo се погрижиха за изготвянето на трасе от световно ниво, заедно с екипа на Промо парк Бороспорт, водени от Кирил Гъстев и Лозьо Димитров.

На почетната стълбичка ще се качат 3-ма състезатели, а първенецът ще грабне голямата награда на Red Bull Fragments – вълнуващо и скроено от самия него пътуване до Неселванг, Германия, където ще има възможността да разцепи един от най-впечатляващите джибърски проекти на Red Bull – Red Bull The Station! Вторият и третият ще бъдат възнаградени съответно с 500 и 300 евро в брой. Специални награди са подготвени и от съорганизатора Бороспорт и официалния хотел на състезанието – хотел Рила, Боровец, както и от партньорите на Red Bull - Burton и Animal. Общият награден фонд надвишава 3500 Евро!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт