ЦСКА спечели корида срещу груби украинци (обзор)

ЦСКА спечели истинска корида срещу участника в груповата фаза на Лига Европа „Металист" (Харков) - 2:1. Украинците играха много грубо на стадиона в Манавгад, а в последната минута червен картон получи... Стефан Николич, новият нападател на Стойчо Младенов. „Червените" не се огънаха и отвръщаха със здрава игра. Стигна се дори до блъскане и удряне.

ЦСКА поведе с гол на Жуан Фелипе в 39-ата минута, а Кобин изравни от дузпа секунди преди почивката. В края на мача Орелиан Жоаким вкара отново победно за „червените" - след майсторски удар с глава. Ден по-рано националът на Люксембург се разписа от дузпа за 1:0 над германския „Аален". Николич изпусна също златен шанс за 2:1, но отблизо улучи гредата след удар с глава.

В същото време от София президентът Александър Томов размаха пръст към капитана Валентин Илиев. Той се разгневи от интервю на защитника, който обяви, че очаква ръководството да изплаща навреме заплати.

„Илиев е капитан, а не синдикален лидер - рече Томов. - Закъснение на заплати може да има след 25 януари. Малките забавяния са нищо на фона на огромните стари задължения, които плащаме. Там сме на финала. Не караме никой да играе на сила за ЦСКА. Имаме достатъчно футболисти."

Искри между Томов и Илиев имаше и през есента. Капитанът се изпокара с Тончи Кукоч, който лично говори с боса и така издейства пари само за себе си. Но тогава Стойчо Младенов бързо се намеси и не позволи конфликтът да се задълбочи.

Все още продължават преговорите между ЦСКА и „Бешикташ" за португалеца Тони Силва, който игра и в първите 2 мача на „червените" в Анталия. Томов отказа да разкрие повече подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ