Мачове преди обяд на българското Евро 2015

Мачове от Евро 2015 за юноши до 17 г. ще започват от 11 или 11,15 ч преди обяд наше време. България е домакин на първенството, а ранният час е изискване на тв канала „Евроспорт", който традиционно ще излъчва турнира. Първенството ще е у нас между 6 и 22 май, като датите бяха утвърдени през тази седмица.

Надпреварата ще е с 16 тима (единият е България като домакин) и ще се разиграе в Бургас, Созопол, Сливен и Стара Загора. Жребият за турнира ще бъде теглен на 2 април в София, след като решителните рундове от квалификациите са през март и 15-те останали финалиста ще бъдат определени в тях.

Заради липсата на осветление в Сливен и Созопол ще има дни с два поредни мача на един и същ стадион. Късните двубои ще са само в Бургас и Стара Загора, а финалът - край морето на 22 май.

Все още има детайли по организацията, които не са изчистени. Най-вече проблемите идват от неуспеха на държавни и общински институции да изпълнят финансовите си ангажименти, поети още преди месеци. Именно по причини от този тип от схемата на турнира отпадна Пловдив, където се планираше да са откриването и финалът, както и тренировъчните бази на няколко от отборите.

Същевременно в БФС не е получена нито стотинка от 40-те милиона евро, които ФИФА изплати на клубове като обезщетение. Парите са програмата „Защита на клубовете" и покриват като застрахователна полица случаите, в които играчи са се контузили на мачове на националните тимове. Нито един такъв казус няма с футболист от роден клуб за периода между септември 2012-а и декември 2014-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ