Стрес в националния кой да пази срещу Румъния

Вратарски проблем може изправи на нокти Ивайло Петев преди дебюта му в националния отбор. На 7 февруари България ще играе контрола в Анталия срещу Румъния, но турският „Мерсин" каза „Не" за освобождаване на Николай Михайлов. Датата не е официална в календара на ФИФА и никой клуб не може да бъде задължен да пуска играчи. Единственият сигурен страж за мача засега е Божидар Митрев - от „Локо" (Сф) не са обявили, че ще го спират.

Ключът за проблема е в ръцете на „Лудогорец". Индикациите от Разград са, че ще пуснат трима от шестимата повикани. Ако един от тях е вратарят Владислав Стоянов, казусът ще се реши, но в противен случай проблемът ще е факт. И тогава президентът на БФС и бивш вратар Борислав Михайлов ще трябва да покаже бърз рефлекс и да „плонжира" пред шефовете на шампиона да пуснат Стоянов. Смята се, че сигурните двама от „Лудогорец" за контролата ще са Александър Александров и Михаил Александров.

А като вид компенсация Румъния няма да разчита на звездата на разградския тим Козмин Моци. „Орлите" са на лагер в Испания през февруари и пътуване за мач до Анталия би отнело 2 дни.

„Благодарен съм на Ивайло Петев, че ми гласува доверие и в бъдеще ще може да разчита на мен", каза Николай Михайлов пред „Спортал".

Проблемът с вратарите е на цялата „А" група. ЦСКА, „Литекс" и „Ботев" използват чужденци. В „Славия" пази 38-годишният Георги Петков. „Левски" бе на път да се раздели с Пламен Илиев заради слаби игри и му намери сръбски заместник. Йордан Господинов от „Локо" (Пд) е на 36 г., а титулярът в „Черно море" Георги Китанов е контузен. И така вариантите пред Петев са ограничени. Както и въобще за състава, след като всеки ден „валят" откази. Последният е от „Селтик" за Александър Тонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ