Колко струва хип-хопът

Главата на музикалната компания "Империя" Лушъс Лайън е тежко болен и му остават няколко месеца живот. Той е принуден да избере кой от тримата му синове да наследи семейния бизнес. Изборът на Лушъс се лута между най-големия - брилянтен бизнесмен без музикална дарба, средния - гениален певец, чиято хомосексуална ориентация той не одобрява, или най-младия - безразсъден и нехаен рапър-плейбой, който публиката обожава. Междувременно бившата съпруга на баща им, Куки, е освободена от затвора, след като излежава там 17-годишната си присъда. Тя се завръща, защото иска да си върне онова, което е било отнето.

Така се заплита интригата в хитовия сериал на "Фокс" "Империя", който ще направи своята премиера тази вечер от 22 ч. 12-те епизода разказват историята на хип-хоп империя за милиарди долари. Музиката в поредицата е изцяло сътворена от Тимбаленд.
Макар че действието се развива в света на хип-хоп индустрията и е съпроводено с разбиващ саундтрак, темата на сериала не е толкова рап и R&B музиката, колкото властта и дълбоко вкоренените семейни конфликти, които се разиграват на една бляскава, елитна арена.

"Империя" получава добър отзвук от критиците след излъчването на първия епизод в Щатите. Hollywood Reporter коментира, че "благодарение на музиката на Тимбаленд бизнесът на компания "Империя" изглежда едновременно реалистичен и изпълнен със заразителни парчета." Според списание "Тайм" "най-добрият пример за двойната мисия на "Империя" - да покаже автентичен хип-хоп и да бъде сполучлива мелодрама - е самата музика. Оригиналните песни, изпълнени от героите и написани от топ продуцента Тимбаленд, са не просто добри, но най-вече убедителни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали