ДПС без подкрепа за вота на недоверие заради Москов (обзор)

ДПС е на път да остане само в желанието си да внесе първи вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 2" заради изявления на здравния министър д-р Петър Москов (ДСБ). Движението едва ли ще събере необходимите 48 подписа за внасяне на искането в парламента, тъй като има само 36 депутати.


Вчера избраниците от сочената за естествен партньор на ДПС - БСП, единодушно и категорично отказаха да се подпишат под искането, макар че в зала принципно щели да гласуват за падане на правителството. Официално парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ) не е обсъждала въпроса, но според източници на "Труд" народните й представители по-скоро няма да дадат подписите си за внасянето на този вот на недоверие срещу правителството. Идеологически „Атака" няма как да подкрепи идея на ДПС, особено в подкрепа на ромите, коментираха от националистическата формация.
Преди дни лидерът на ДПС Лютви Местан поиска оставката на здравния министър заради сравняването на ромския етнос със "скотове". Д-р Москов обаче не я подаде, а премиерът Бойко Борисов, партиите от управляващата коалиция и лекарското съсловие застанаха зад работата му. Вчера Местан заяви, че партията му ще продължава да държи на вота на недоверие, тъй като "ксенофобът Москов" нямал място в едно проевропейско правителство и това нямало общо с идеите му за здравна реформа. От БСП обаче заявиха, че вече са осъдили думите на Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика