„Майкрософт“ пусна безплатно „Уиндоус 10“

Силициевите крале от „Майкрософт” представиха новата си операционна система „Уиндоус 10” и изненадаха конкуренцията с куп иновации. Сред най-важните от тях не е техническа, а чисто пазарна – за първи път в историята на компанията „Уиндоус” е безплатен. Но когато се инсталира чрез осъвременяване на на „Уиндоус 8”, „Уиндоус 7” и „Уиндоус фоун”.

Отстъпката важи само 365 дни, през които от технологичния гигант обещават да въведат и най-новото си постижение в техниката – очила за холограмни изображения на образи и документи.

Изпълнителният директор на „Майкрософт” Сатиа Надела съобщи, че изобретението вече се тества от специалисти от НАСА, които възнамеряват през юли т.г. вече чрез него да контролират сондите си на Марс.

Ограниченото безплатно предоставяне на „Уиндоус 10”, както и уеднаквяването на системата за компютри, смартфони и игровата конзола Xbox, цели да предотврати провал, като този с „Уиндоус 8”, който е инсталиран върху едва 10% от персоналните компютри в света. Допълнително атрактивно нововъведение е компютърната версия на телефонната апликация „Кортана”, която позволява гласово управление на всички програми. Браузърът „Интернет експлорър” пък е сменен със „Спартан”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии