Приключи драмата с въоръжения мъж от Горна баня

Приключи драмата с 35-годишният психично болен мъж, който се барикадира на втория етаж на къщата си в Горна Баня . Мъжът е скочил от покрива и е бил отнесен на носилка, съобщи Нова тв.

Психично болният мъж е развял бяла тениска, преди да скочи от покрива на къщата си. С него е било преговаряно цяла нощ. Името му е Лъчезар. Мъжът се качил на покрива на жилището, след като полицаи нахлули в дома. Това се случва около 03:00 часа през нощта. Той е скочил от покрива на къщата си на платнище, опънато от пожарникарите. След това стрелецът, е бил сложен на носилка и отведен с линейка. Мъжът е получил леки наранявания. След скока и падането мъжът е бил контактен, съобщи Нова тв.

Мъжът е прекарал 3 часа на покрива преди да се реши да скочи около 06:15 часа. На покрива той е развявал бяло знаме, направено от бяла тениска с щампа на българското знаме. Също е размахвал своята сабя и е скандирал: "Да живее България. Победа".

Оръжието, с което е стрелял мъжът, е било незаконно. Предстои да бъде направена експертиза на оръжието, каза Радослав Сотиров, заместник-директор на СДВР, в ефира на bTV.

Както по-рано съобщихме мъж се барикадира в къща в столичния квартал Горна Баня и откри стрелба с въздушна пушка срещу полицаи. Мъжът е започнал да стреля по съседна сграда около 19:30 часа, снощи, прозорците са потрошени.



Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини