Принц Андрю коментира публично обвиненията в педофилия

Британският принц Андрю за първи път лично коментира обвиненията за сексуални отношения с непълнолетни, съобщиха световните медии. По време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, той каза, че потвърждава "изявлението, направено по-рано от Бъкингамския дворец" на тази тема.

"Главното за мен е работата", добави синът на кралица Елизабет Втора.

По-рано официален представител на Бъкингамския дворец категорично отрече принц Андрю да е имал сексуална връзка с обвиняваща го американка. Сочената от медиите като 31-годишна Вирджиния Робъртс обвинява в съда в щата Флорида принц Андрю, че е имал интимна връзка с нея през 2001 г., когато е била на 17 година и не е била пълнолетна. Тя представи писмени показания, в които повтаря твърденията си за своя връзка с принц Андрю.

Документите бяха представени в рамките на процес срещу американския финансист Джефри Ъпстейн, който е бил приятел на принц Андрю. През 2008 г., Ъпстейн бе осъден в САЩ за склоняване на непълнолетни момичета към проституция. Принц Андрю не е обвиняем в този процес.

Няколко млади жени са подали граждански иск срещу Ъпстейн в съда във Флорида. Те твърдят, че финансистът ги заставял да правят секс с други мъже, като според тях се опитвал да спечели благоразположението на влиятелни хора, както и да има компрометиращи материали срещу тях.

Според британския вестник "Индипендънт", сред приятелите на Ъпстейн са и други известни личности, включително бившият президент на САЩ Бил Клинтън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят