Майстори от Габрово участват в инициативи на Националния музеен комплекс АСТРА в Румъния

Гришо и Никол разменят ласки в Сен Тропе

Участието в ERM II засега се отлага Целта е партньорите да са сигурни, че финансовият ни сектор е стабилен, а рисковете са управляеми

Д-р Дечо Дечев: Приех поста в НЗОК, защото мисля, че ситуацията по-тежка не може да стане

Румен Порожанов: Все още не е ясно как точно чумата по животните е дошла у нас

МВнР: Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Торонто

Александър Симов: „Визия за България” е за цялостна реорганизация на държавата 20% от най-богатите у нас взимат 8 пъти повече от 20% от най-бедните

Кое докарва мъжа в прединфарктно състояние, а жената в предоргазмено?

120 полицаи се командироват всеки месец в „Слънчев бряг”

Макрон наредил реорганизация на канцеларията си след случая с президентския охранител, бил протестиращи

С намалено работно време е монументът Акропола заради жегите

Очаква се днес да бъдат взети втори проби за чума по животните в село Болярово

Депутатът от БСП Петър Кънев: Проблемът в Странджа не е чумата, а обезлюдяването

Ограбената в кв. „Изток” твърди, че е била упоена

Започва изплащането на обезщетенията заради чумата в с. Шарково

ЕНП прие поправка на Цветанов в Резолюцията за защита на свободите

Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие поправка на председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в Резолюцията на ЕНП за защита на свободата и осигуряването на сигурността. Поправката предвижда включването на възможности за използването на системата ЕВРОДАК за полицейска дейност от страните-членки на ЕС, съобщиха от пресслужбата на ГЕРБ.

В Резолюцията на ЕНП се предлага още защита на границите на Шенген чрез повишена подкрепа за Фронтекс, европейската агенция, посветена на борбата с нелегалната миграция, трафика на хора и терористично внедряване. В документа се казва още, че „бюджетът й за 2014 г. бе намален с 4,8 милиона евро в сравнение с 2013 и с 20 милиона евро през последните пет години, което считаме за неприемлива тенденция; наблюдението, както и контролът на външните граници на ЕС трябва да бъдат повишени и затова трябва да засилим и увеличим финансирането, както и да осигурим по-добра екипировка за Фронтекс“.

В резолюцията на ЕНП се отбелязва още, че ЕС трябва да се адаптира към новия метод на действие на терористите и към новите заплахи, като извършва контрол на европейските граждани, които влизат в Шенгенското пространство чрез Системата на ЕС за вход-изход и Програма за регистриране на пътници и посредством хармонизиране на съдебните процедури в Европа. „На лице е спешна нужда от изграждането на рамката на единна европейска система за регистриране на пътници (EU-PNR), включваща необходимите проверки и балансиращи елементи (защита на данните, съдебни гаранции срещу злоупотреби), за което ЕНП нееднократно е настоявала“, се посочва още в резолюцията на ЕНП.

В рамките на Политическата асамблея на ЕНП Цветан Цветанов се срещна и с председателя на ЕНП Жозеф Дол. Дол изпрати по Цветанов поздрави на премиера Бойко Борисов са свършената работа по темата с размразяването на всички еврофондове за България.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.