РИА Новости: Българите изгубиха шанса си за Южен поток, Газпром няма да строи за своя сметка за пиявици

България не може да се успокои. Газовият проект с нейно участие „Южен поток” потъна в забрава, а тя продължава - „Южен поток”, та „Южен поток”… Можем да разберем момчетата в София. Изгубиха добри пари, перспективи и добросъседските си отношения с Москва. Изгубиха и шанса си за енергийна независимост от крадливо настроения Киев. Независимо колкото повтарят обаче, „Южен поток” няма да се върне. Такъв коментар публикува РИА Новости.

"Да, имаше и други времена – помагахме, делихме, търпяхме. Но сега се стопи и последната надежда. Така че изглежда сериозните изявления на българите могат да бъдат приемани единствено като блъф, отбелязват експерти. Още повече, че в последните изявления на българските власти за желанието им все пак да изградят „Южен поток” отново присъства ключовата фраза „при пълно съответствие с европейското законодателство”.

Тоест в съответствие с прословутия Трети енергиен пакет. Но именно той се превърна в препъни-камъка в спора за статута на газопровода. Да не би в София да са пропуснали нещо? Не са знаели? Не е ли ясно, че „Газпром” няма да строи за своя сметка газопровод за „пиявици” и „готованци”", пише още руската медия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят