Вучков: МВР се бори срещу тенденцията за нападения срещу лекари

Не само във връзка с нападения над лекари, по принцип най-сериозната реакция срещу всяка форма на престъпност е влизането в сила на осъдителна присъда. Тъй като тази тема е нашумяла в последните месец и половина, искам да кажа, че Министерството, което оглавявам в момента, взема много енергични мерки срещу наистина превърналата се в епидемия тенденция за нападения срещу лекари. Това заяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на парламентарен контрол относно пореден случай на нападение над лекар от Спешна помощ, предаде „Фокус”.

Вучков посочи, че няма защо да се крие, че този проблем съществува. Той поясни, че съвместно със здравния министър д-р Петър Москов, са подписали съвместна заповед, с която са децентрализирали решаването на проблема с регионалните шефове на медицинските центрове и областните дирекции на МВР, които са провели срещи и са решили конкретно в каква ситуация как да се действия. „Защото смятаме, че проблемите на картата на страната изглеждат по различен начин. Има напредък в това отношение, въпреки че има инциденти от последните няколко дни”, заяви вътрешния министър.

Веселин Вучков все пак посочи, че регистрираните случаи са намалели през последния месец и ще продължат да действат съвместно с МЗ и в бъдеще. Той декларира, че МВР не води статистика относно предполагаеми извършители на престъпления по етнически, религиозен и друг признак, забранен от Конституцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини