Иван Костов: Трябва да влезем в Еврозоната, валутният борд го предпоставя

"България трябва да влезе в Еврозоната, защото валутният борд е създаден като инструмент за влизане в европейската общопарична система – той не може дълго време да съществува самостоятелно". Това каза бившият премиер Иван Костов, който бе в Казанлък по покана на местните ръководства на ДСБ и СДС , съобщи „Фокус". Според Костов това ще е възможно само, ако бъдат изпълнени редица условия.

„България под мониторинг, с негативни доклади, няма как да стане член на Еврозоната и това е проблем не само на финансовия министър, а на правителството, на държавата и на Народното събрание“, коментира Костов. Той заяви още, че трябва да се наложи спазването на закона и не трябва да има никакви изключения. „Не може да има един ред за едни и друг за други. По този начин България няма да бъде интегрирана в дълбочина, защото влизането в Еврозоната е точно дълбочинно интегриране на страната в по-напредналите европейски институции“, каза още Костов.

Иван Костов, Веселин Методиев и доц. Лъчезар Стоянов взеха участие в организирана кръгла маса на тема „Народният съд – 70 години по-късно“. Костов се срещна и с кмета на община Казанлък – Галина Стоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес