Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Калфин подготвя мерки срещу родители, които се издържат от детски надбавки

Промени в закона за семейно подпомагане планира социалното министерство, съобщи в Стара Загора вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Целта на измененията е да се спре практиката чрез повече деца да се получават повече помощи, с които де факто да се издържат родителите.

Законовите промени се подготвят от работни групи и ще влязат в пленарна зала следващия месец. Идеята е чрез помощите от държавата да се стимулират социално отговорни родители, подчерта министър Калфин. Той допълни, че и сега съществуват законови уредби, които забраняват раждането от малолетни, но по отношение на начина на получаване на помощите за деца има какво да се направи.

„Ще се опитаме цялата система на социални помощи да бъде насочена не към родителя, който преживява от различни видове помощи, а откъм детето, което може да я получи. Давам ви един пример – тези деца биха могли, вместо да получават родителите им детски, да бъдат включени в някаква детска градина и там да се поемат от държавата таксата, където те да се социализират, учат и така нататък”, обясни Калфин.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.