Осъдиха непълнолетен за опит за изнасилване на съученичка

16-годишен младеж бе осъден на девет месеца „Лишаване от свобода” с две години изпитателен срок за блудство и опит за изнасилване на своя връстничка, съобщиха от пресцентъра на съда в Сливен.

Магистратите признаха за виновен младежа, тъй като макар и непълнолетен, разбирал свойството и значението на деянието и могъл да ръководи постъпките си.
Младежът и жертвата му били съученици и живеели във вилната зона край Сливен. На 31 май 2014 г. тръгнали заедно към домовете си. Минавайки край изоставена къща той предложил да влязат вътре да я разгледат. След влизането подсъдимият решил да пристъпи към действие, като я сплаши. Взел парче стъкло и го насочи към нея, без да го допира.

Плачейки, девойката изпълнила това, което той й казва. Подсъдимият обаче не успял да осъществи замисленото заради физиологични причини, независещи от него.
Тийнейджърът е осъден да заплати 450 лева. разноски по досъдебното производство и 60 лв. съдебни разноски.

Присъдата полежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Сливенския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Пешо

    То точно заради авторитарния стил на ДБ нямаме редовно правителство. Та със ДБ правителството ще бъде толкова стабилно, колкото и предишното. Като партия ДБ са ясни: каквото каже Брюксел и посланника от Козяк, което от двете е по-голямо наказание за българите.

Още от Региони