Болница засилва охраната си заради агресивни пациенти

Бургаската болница /МБАЛ/ засилва охраната си заради аглесивни пациенти. В едно от най- натоварените отделения на болницата наскоро придружители на пациент заплашили медицинска сестра с нож. В друго пък се наложило психолог да работи с персонала, тъй като заради постоянните заплашвания и обиди се стигнало до желание за масово напускане. В трето- агресивна жена цяла нощ тормозила и обиждала персонала, докато накрая лекарите не се принудили да потърсят помощта на полицията и тя да бъде отведена в центъра за психично здраве. В същото време пациент крещял на медицински сестри защо пациентът от съседното легло хърка.

По тази причина ще бъде засилена охраната на здравното заведение, ще бъдат разкрити допълнителни постове, особено в часовете за свиждания – по обяд и след 17 часа.

„Срещаме пълно разбиране от страна на Община Бургас и Областна администрация, които също сме запознали с проблема. За щастие повечето от пациентите ни проявяват разбиране, съпричастност и благодарност. Но дори и малък инцидент може да разстрои работата на колегите за седмици наред", коментира шефът на болницата д-р Георги Матев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини