Събота идва с дъждовни облаци, в планините ще вали сняг

През нощта и утре времето над страната ще е облачно с валежи от дъжд, в планините от сняг, съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) за "Фокус". Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните 5-10°, на места в югоизточните райони до 14°. За София минимална 3°, максимална около 5°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 8-11°. Температура на морската вода 6-8°. Вълнение на морето 2-3 бала.

Времето в планините ще е облачно с валежи от сняг. Умерен югозападен вятър ще духа в планините от Западна и Централна България, а в източните райони на Стара планина силен югоизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните на 1200 метра ще е около 2°, а на 2000 метра минус 1°.

В неделя ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България – сняг. От северозапад, с предимно умерен вятър, ще нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и преобладаващите минимални ще бъдат между 0° и 5°, максималните между 3° и 8°. В началото на следващата седмица застудяването ще продължи. В понеделник вятърът ще отслабне. Валежите временно ще спрат, а облачността ще се разкъса. Във вторник отново ще се заоблачи и от юг ще завали: в Западна България и планинските райони - сняг, в останалата част от страната – дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето