Петър Александров вкара 11 гола и е шампион на леда

Който го може, си го може. Големият голмайстор Петър Александров отново показа какво е да имаш нюх към гола. На неофициалното световно първенство върху лед на езерото Ароза героят от Пеневата чета вкара 11 попадения и вдигна купа. Александров поведе отбора „Спортс Милионс" към титлата в първия ден на състезанието върху леда. Той беше посветен на спонсорите. Сред ВИП-гостите на изисканото парти на 2700 метра надморска височина бяха легендарният белгийски вратар Жан-Мари Пфаф, бившата звезда на Холандия Аарон Винтер, швейцарските именити голмайстори от миналото Стефан Шапюиза и Кубилай Тюркилмаз. А голямата атракция се наричаше Карлос Валдерама, ексцентричният колумбиец, който отново размаха къдриците си.

„Над 1000 души дойдоха на езерото - разказа Александров, който гордо позираше с най-новия си футболен приз. - Събрахме се стари приятели. Това е един от най-популярните турнири през зимата в Швейцария. Организира се вече за пети път."

На следващия ден отборът на звездите, където игра и българският голмайстор, не бе толкова убедителен и отпадна на полуфинал. В мача срещу Швейцария Александров даде две асистенции - да покаже на бившите си колеги какво е да „четеш играта". Три пъти в професионалната си кариера сегашният помощник-треньор на „Санкт Гален" стана голмайстор на швейцарското първенство. Шампион на турнира на езерото стана Германия.
„Нямахме треньор и това ни провали - смееше се Александров. - Трябваше да дойде Рой Ходжсън, но явно не успя да стигне през преспите до езерото. Така е - без селекционер няма победи."

В отбора на Александров участваха още именити играчи от миналото „датският булдог" Стиг Тьофтинг, германският нападател с корени от ЮАР Шон Дънди, бразилецът Пауло Сержо, ирландецът Тери Филън, норвежецът Ян-Аге Фьортьоф, Пфаф и Валдерама. „Догодина ще се вървем по-силни и този път ще си намерим треньор, може да им предложа Димитър Пенев", на шега завърши Александров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят