Хърватия наказа Кукоч с 1300 евро за обида

Дисциплинарната комисия на Хърватската футболна федерация наказа Тончи Кукоч с 10 000 куни (1300 евро). Причината за глобата е обиден надпис върху фланелката на ексцентричния защитник от ЦСКА на турнир в зала в Сплит през декември. Кукоч не спира да повтаря, че е най-добрият ляв бек на Хърватия, но там не му обръкат внимание.

Трима футболисти от ЦСКА не получиха тридневна почивка редом с останалите на лагера в Анталия. На тренировки всеки ден са Сержиу Буш, Иван Маркович и новото попълнение Марио Бъркляча. За България се прибраха Валентин Илиев, Александър Тунчев, Апостол Попов. От лагера си тръгнаха за почивката всички бразилци без Еденилсон Бергонси, вратарите Якуб Дивиш и Максимс Уваренко, както и новопривлечения Стефан Николич.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че няма да спира Венцислав Василев за дебюта му в националния отбор срещу Румъния на 7 февруари. „Тимът на България е единствената кауза в българския футбол - рече наставникът на лидера в „А" група пред клубната телевизия. - Като българи сме длъжни да помагаме на селекционера Ивайло Петев."

Младенов призна, че продажбите на играчи са задължителни за ЦСКА предвид останалите дългове на клуба. „Не трябва да позволяваме футболистите да се разконцентрират от шумотевицата - продължи треньорът. - Имаме пресен случай в нашия отбор и играчът сега изостава от останалите (б.а. - Тони Силва и преговорите му за трансфер в „Бешикташ"). Това не трябва да се получава."

За последно Младенов се обърна и към Антон Карачанаков заради бягството му. „Искал да играе повече минути - рече Екзекуторът на „Ливърпул". - ЦСКА не е пазар да отидеш и да си купиш килограм картофи. Трябва да си извоюваш мястото. Никой не е заради името си титуляр в ЦСКА. Карачанаков ще съжалява цял живот. Димитър Пенев бе казал една приказка за младите - да бързат бавно. Прав е."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ