Домусчиев: Членовете на КРИБ няма да подкрепят на следващи избори партия, увеличила осигуровките

Направихме анкета между членовете на КРИБ и ги попитахме дали одобряват вдигането на осигуровките. Всички отговориха с "не". След това ги попитахме дали ще подкрепят на следващите избори партия, увеличила осигуровките, отговорът на всички бе "не". Това съобщи в студиото на bTV Кирил Домусчиев. Той посочи, че поради големите изисквания, приемът ще се забави във времето.

Председателят на УС на КРИБ съобщи още, че има огромен наплив на компании, които подават молби за членство в КРИБ, идват банки, медии, телевизии. Според него документите се обработват по-бавно, тъй като трябват поне три референции за кандидатите за членство, както и гаранции, че съответната компания е от светлата част на икономиката и в това да няма никакво съмнение.

Домусчиев посочи, че след като Банката за развитие, ПИБ и СиБанк са подали молба, целия банков сектор ще бъде представен в организацията. Той посочи и някои нови медийни компании, подали молба – вестник „Стандарт”, вестник „Труд”, „Канал 3”, както и националните телевизии bTV и Нова телевизия.

„Приемаме и държавни компании, стига те да са добре управлявани и да се развиват”, каза още председателят на браншовата организация. Според него, членуващите в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България произвеждат 2/3 от БВП на страната и в тях работят над 800 000 души.

„Често използвам думата „комсомолец” за хора, които са се развивали най-вече в партийни структури и не знаят какво става в бизнеса, не са се притеснявали за месечните резултати от работата си и изпълнението на плановете за приходите”, каза Кирил Домусчиев по повод на използването на това определение за министър Ивайло Калфин. Той посочи, че такива хора е имало и по време на социализма, и сега, при това не само в левицата, но и в десни партии. "Но скоро се срещнах с вицепремиера и той ме впечатли с разбирането на проблемите", уточни Домусчиев.

Според него трябва да се даде възможност на бизнеса да работи, защото щом бизнесът е добре и обществото ще е добре. „И в момента има много фирми в сивия сектор, ако вдигнем данъците и осигуровките, техния брой ще се увеличи”, смята Домусчиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес