Гугъл се присъедини към санкциите срещу Крим

Google ограничава достъпа до редица свои услуги за жителите на Крим, PayPal спира да обслужва клиенти на полуострова Google ще ограничи редица свои услуги за жителите на Крим, съобщават междуранотните агенции.

Ограниченията засягат онлайн рекламната услуга Google AdWords и програмата Google AdSense, тъй като компанията се придържа към ембаргото и не може да извършва плащания към когото и да било в Крим, което също така е технически невъзможно, понеже много международни банки спряха разплащанията.

От 1 февруари ограниченията ще засегнат и магазина за приложения Google Play, тъй като качването на приложения се счита за износ. Запазва се обаче достъпът до безплатните услуги на Google като търсачката, Gmail и Google Maps. Американската платежна система PayPal, която е дъщерна компания на eBay, пък съобщи, че спира да обслужва клиенти на територията на Крим, в резултат на санкциите, наложени от САЩ и Европейския съюз през декември 2014 г. Жителите на полуострова също няма да могат да купуват и игри от Steam.

"Като глобална компания, предоставяща финансови услуги, правим всичко възможно да спазваме законодателството в цял свят. В същото време сме длъжни постоянно да предоставяме на своите клиенти високо ниво на обслужване. За съжаление в момента не можем да предоставяме своите услуги на клиентите в Крим. Поднасяме извинения за всички неудобства, свързани с това. В момента информираме за това нашите клиенти и службата за поддръжка на PayPal е готова да помогне, ако възникнат въпроси", казват от компанията.

Apple отряза връзките с кримските разработчици на приложения по-рано тази седмица, премахвайки техните продукти от App Store и блокирайки акаунтите им. Google все още не е заявила официално, че кримските разработчиците вече не могат да качват приложения в Play Store.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии