Момчето, било лекаря в "Св. Анна": Докторът ме хвана за гърлото и ме бутна, затова го ударих

"Не отричам, че ударих доктора, но моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата". Това каза Борис, който нападна началникът на клиниката по реанимация в УМБАЛ "Света Анна" в София д-р Димитър Николаков пред Нова телевизия.

Борис и приятелят му, който е с постоянен паспорт от Испания и временно пребивава в България, нахлуха в реанимацията в болницата в четвъртък и нападнаха доктора. Двете момчета се явиха в предаването, за да разкажат своята версия за случилото се.

"Моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата. Отидохме в болницата, за да оправим документите на бащата на неговата приятелка. Нормално е като даваме документите, да се поинтересуваме за състоянието на пациент. Когато дадохме картона на санитарката попитахме какво се случва с пациента. Тя каза, че каквото са казали сутринта - това е", разказа Борис. 

"Обясних, че приятелката ми е в шок и не може да ми обясни, затова помолих да ми кажат на мен какво се случва. При което жената ми отвърна - аз съм санитарка, не съм длъжна да казвам нищо и се прибра", каза приятелят на Борис.

Тогава Борис влязъл след нея. "От входа на отделението видях началника Николаков. Той дойде при мен - на камерите в болницата може да се види как влизам и как излизам. Доктора ме избута с едната ръка за гърба, с другата за рамото. После, извън отделението застана на половин метър от вратата и с арогантен тон и високомерие ме попита какъв съм и какво правя там, но не ми позволи да обясня защо съм там", каза той.

След това докторът го стиснал за гърлото. "Не сме срещу лекарите, и министъра, а конкретно срещу този човек. Не търсим съчувствие, а поне да получим някакво разбиране. Когато му казах за хипократовата клетва и ме хвана за врата. Три пъти съм го ударил през ръцете", разказа още Борис. Лекарят има мозъчно сътресение и нараняване в областта на веждата.

"В момента се води досъдебно производство и не съм оторизиран да давам информация. Искам да се приключи. Не са виновни тези момчета, не ги обвинявам. Това е мой проблем като лекар, на вас - като журналисти, на обществото, че не знаят какво е дисциплина. Навлизането на територията на реанимация, ако не си със специално облекло е изключително опасно както за пациентите вътре, така и за обществото навън. В реанимация е налична инфекция, ако се изнесе в обществото чрез хора, които неправомерна влизат там, е изключително опасно. Не търся вина на този господин, който ме удари. личността на д-р Николаков няма значение, реагирал съм така, че да запазя живота и здравето на пациента", каза д-р Димитър Николаков в пряко включване по телефона в ефир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини