На 16 юли 2018 да почерпят

Шампионът прибра 38 млн. долара

Доналд Тръмп пристигна в Хелзинки

Кооперация се запали в Шумен

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер в Япония Няма опасност от цунами

Очаква ни най-голямото лунно затъмнение за този век

Чумата донесли бежанци от Турция В страната вече са умъртвени близо 4000 овце и кози

Протест на жители на пернишки квартал блокира пътя Перник-Радомир-Кюстендил

Ново огнище на птичи грип в добричкото село Миладиновци

Карловка осъди „Свидетели на Йехова“ Сгрешена кметска заповед бави събарянето на незаконна постройка на сектата

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 юли 2018

Бежанските центрове в страната трябва да бъдат закрити, защото в тях няма много хора, а издръжката им е голяма, смята Джамбазки

20 години по-късно: Франция отново е световен шампион!

Никос Кодзиас: Споразумението за името Северна Македония ще получи зелена светлина от гръцкия парламент

Губим 30 години заради обжалвания 80% от поръчките се оспорват и затова изпълнението на обектите закъснява

Руска матура вече може да се държи в ЧСОУ „Юрий Гагарин“

Зрелостниците, завършили средно образование в Русия или в друга страна по света, вече могат да полагат Единен държавен изпит (ЕГЭ) по всички предмети според руските образователни стандарти в Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“, до Варна. Акредитацията за провеждане на зрелостните изпити е издадена от Федералната служба по надзор в сферата на образованието и науката към МОН на Руската федерация. Матури могат да положат всички ученици, които успешно са издържали заключителния писмен изпит „Итоговое сочинение“. Финалното есе също може да се държи в ЧСОУ „Юрий Гагарин“. Датите на провеждане на изпитите са идентични с тези в Русия. Успешното полагане на ЕГЭ по руски език дава право с оценката от него да се кандидатства в руски висши учебни заведения, в това число и руска филология.

С разкриването на Пункта за полагане на Единен държавен изпит, Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ добави още една звезда към високите образователни стандарти, които предлага.

„Училището на бъдещето“ вече е любимо място за децата от първи до осми клас. В ЧСОУ „Юрий Гагарин“ се учи и преподава с най-модерните методи и технологии, според изискванията на българската образователна система. Работата на най-добрите учители и уникалната база дава своите първи резултати – 7 от възпитаниците на ЧСОУ «Юрий Гагарин» се класираха за участие в националния кръг на състезанието по български език и литература, 3 деца ще участват в областния кръг на олимпиадите по български и руски език. Максимален резултат от 50 точки постигнаха ученици от III и IV клас в първата част на състезанието на Съюза на българските начални учители. Първо, второ и трето място и грамота за активно участие и отлично представяне получи началният курс на училището във варненския общинския конкурс „Рождество Христово“ в раздел „Приложно изкуство“.

Специализирани модерни кабинети, физкултурен и музикален салон, зала за танци, изложбена зала, авиокосмически център с планетариум, обсерватория и интерактивен модел на спускаемата капсула СОЮЗ-ТМА – всичко е на разположение на възпитаниците на ЧСОУ «Юрий Гагарин» в богатата програма от извънкласни форми. Базата предоставя уникална възможност на децата да плуват, да танцуват, да тренират бойни изкуства, да посещават кръжоци по журналистика и авиомоделизъм или да изследват природата и връзката на човека с земята и вселената. Училището приема ученици през цялата година.

Всичко това допълва лицето на Санаторно-оздравителен комплекс «Камчия» като уникална институция от нов тип – модерен образователен, културен и спортен център. СОК „Камчия“ предлага прекрасни възможности за почивка, детски лагери, зелени училища, лечение и рехабилитация, а така също и за делови срещи, семинари, симпозиуми, концерти, фестивали, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, занимания по интереси и провеждане на пълноценен учебен процес за ученици и студенти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.