Даниел Михайлов от "Денят започва" по БНТ1 пекъл обувки във фурната

Когато бил малък, Даниел Михайлов заедно с приятелите си правел следобеден тв блок. Той сядал на една пейка и започвал да чете новини, а другите деца се включвали като водещи. Зрителите им били най-вече бабите от съседните блокове в родната Стара Загора. Умирали да се забавляват с измислиците на малките.

От началото на седмицата Даниел е новото попълнение в “Денят започва” по БНТ1. Да застане редом до Ася Методиева като лице на сутрешния блок, го поканила Албена Колчакова, шефката на екипа. Писала му във фейсбук, за да се свърже с него и после го поканила да говори с началника на дирекция “Информация” в БНТ Даниел Чипев.

Хубавите вести идват с фейсбук, да е жив и здрав Марк Зукърбърг, шегува се Михайлов. Благодарение на неговата мрежа той става в 4 ч през нощта, за да е навреме в БНТ, преди предаването да започне в 6 ч.

Кафе и сенки

под очите

Много лесно ставам, пия само едно кафе, но после се опитвам да поспивам малко следобед, казва Даниел. Твърди, че още по време на сухите тренировки с Ася двамата разбрали, че ще си паснат и в ефир. Не мога да кажа, че имаме еднакви интереси - напротив, но така се допълваме, казва той.

Като се замисли малко, Михайлов установява, че всъщност в почти цялата си кариера досега е трябвало да става много рано. Причината - винаги е работил в сутрешен блок - първо в радио “Фреш”, а след години и в тв Европа. Май само, докато беше водещ в Канал 3, се е будил по човешко време. Именно от “Фреш” “новият” до Ася Методиева записал първата си работа в двойка. Там беше в екип заедно с Анна-Мария, която се изявяваше и като психолог в бившето “Джубокс: Любовни квартири” по БНТ1.

Най-хубавото на радиото е, че сутрин сенките под очите не ти личат, излизаш в ефира и никой не разбира, освен ако не си признаеш, смее се водещият.

Големият проблем при работата на живо може да бъде “жестокото разсмиване” в ефир, признава Михайлов. Спомня си, че когато работел в радиото, веднъж лично разсмял новинаря, който трябвало да прочете емисията. Излязъл от студиото, а колегата му трябвало да преглътне няколко пъти, за да се успокои.

Михайлов е работил и като програмен директор в бившето вече радио “Атлантик”, което от няколко години е “Меджик ФМ”. Хубаво е да си шеф, но не може вечно да си такъв, смее се той.

Преди десетина години мислел да кандидатства в НАТФИЗ. Бил на 24 г., но установил, че вече е “стар”, за да учи в актьорската академия. Затова записал връзки с обществеността в Нов български университет. През годините, макар и тайно, е работил върху пиар проекти по молба на свои приятели. Засега обаче повече го влече журналистиката.

Преди изборите миналата есен от МЕНСА го поканили заедно с други тв водещи да си направи тест за интелигентност. Оказало се, че неговото IQ е 140. Когато видях, че 95% от хората на планетата имат по-нисък резултат от моя, се почувствах рязко много умен, казва Даниел.

Телефон и

мокри обувки

Освен че обичал да си играе на тв водещ като малък, Даниел бил и много изобретателен. Любимите му спомени са от периода, когато искал да провери всеки уред вкъщи как работи. Правел и експерименти - включвал кабела на телефона (от онези, домашните, с шайба, не мобилен) в елмрежата, за да провери какво ще се случи. Оказва се, че свети в много приятна розова светлина, казва Даниел. На следващия ден обаче телефонът не работел.

Друг път успял да изсуши за няколко минути обувките си, които измокрил, докато “джапал” в една рекичка, а майка му не трябвало да разбере за разходката. И ги сложил във фурната. Естествено, изсуших ги за 5 минути, но след това от тях нищо не ставаше, смее се водещият. След всеки подобен експеримент майка му му пожелавала някой ден да има деца, също толкова любознателни като него. Може би някой ден ще я разбере.

В училище математиката не му била от любимите предмети, но пък пишел брилянтни есета по литература. Даже развивал бизнес сред съучениците си - текст срещу друга услуга.

Освен експериментите му като тийнейджър, имало и още един проблем у дома. Домашните любимци вкъщи ги гледала винаги мама. И неговото куче, и котката на сестра му Сабина.

В последно време най-голямото му “екшън” приключение е пътуването с кола у нас или в чужбина. Към момента статусът на Михайлов е “необвързан”. Майка ми се интересува най-много от това, а аз абсолютно сериозно казвам, че в момента нямам време за сериозна връзка, усмихва се водещият.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица